divendres, 25 d’octubre del 2013

JOC INTERACTIU MULTIMÈDIA


Després de cercar algunes activitats o jocs interactius adreçats a infants de 5 anys, he trobat aquest, on sha de relacionar tant el color com la forma.

Aquí vos deix lenllaç:


La página on lhe trobat és molt interessant.

Espero que vos agradi!!!

divendres, 18 d’octubre del 2013

DRETS D'AUTOR


Després d’haver llegit l’article, només puc dir que mai m’havia aturat a pensar amb la importància que té saber quins drets té qualsevol de les  imatges que s’han d’emprar.

Jo era la primera que agafava una imatge, fos d’on fos, i l’emprava, sense saber si està permès o no. Suposo que perquè no estava conscienciada de la importància que té saber quins drets d’imatge tenen cada una.

Encara que, després de la lectura, no ho tenc del tot clar, ja sé, que almenys, abans d’agafar una imatge he de mirar quins drets d’autor té, i que, depenent d’ells la puc emprar o no.

El que m’ha agradat de la lectura, és que ens han donat una gran varietat de recursos, tant per agafar imatges lliures, com ara, per poder agafar cançons, o qualsevol altre recurs, d’una manera més lliure i sense que l’sgae o qualsevol altra entitat ens pugui denuncia d’alguna manera per emprar material privat.

Ara bé, aquest article, s’hauria de passar a la gent, i fer màxima difusió, de manera que tothom sabés si pot emprar algun recurs o no.

dijous, 17 d’octubre del 2013

TALLER D'EDICIÓ D'IMATGE

Les classes, quan fas alguna cosa divertida, sempre passen més ràpid… doncs bé, en les dues classes d’edició d’imatge, el temps m’ha passat volant.
La primera, em vaig “frustrar” una mica més, el programa era nou i no sabia com funcionava, i per editar una imatge, i modificar-la em vaig veure negra, però, el resultat, no va ser tan dolent com esperava....
Primera edició d’una imatge feta per jo:
La segona classe em va encantar, ja dominava una mica més el programa i, quan la mestra ens va donar totes les eines, no em va resultar del tot difícil editar-la. Aquesta vegada, l’edició d’imatges era una mica més complexa i a més, hi havia més coses a fer.
Segona edició d’una imatge feta per jo:
Evidentment, no soc una experta de l’edició d’imatges, però, després d’aquestes dues classes puc dir que estic molt contenta del resultat.

dilluns, 14 d’octubre del 2013

PROJECTE EDUCATIU CAN CANTÓ


Després d’haver mirat el projecte educatiu de can cantó, em crida l’atenció de la manera que empren les noves tecnologies.  A mesura que ens anàvem endinsant dins la pàgina web i dins cada una de les feines que es fan, m’anava adonant de lo poc que sé jo com a mestra.
Quina quantitat de recursos que hi ha a la xarxa!!! I jo, emprant les típiques...


A l’escola de can cantó, ja des de ben petits, els fan partícips de totes aquelles activitats que es fan en xarxa, i els impliquen i els ensenyen tots aquells recursos que els hi puguin ser útils per el seu dia a dia a l’escola com a alumnes.

De vegades, he sentit a dir que no és necessari tenir tants de coneixements dels recursos de la xarxa, o de la web 2 . 0, però, hem de tenir en compte que tot això és el futur, i que, els infants han de saber, des de ben petits, a manejar totes les eines que els mestres els hi posem al seu abast. Així és com ho fan a l’escola de can cantó.

I jo que pensava, que l’escola on vaig fer pràctiques era una escola pionera en quant a l’ús de les noves tecnologies!!! Doncs no, no te res a veure amb el que hem vist d’aquesta escola.

Considero que tots els mestres hauríem d’anar a una i treballar com ho fan en aquesta escola, ara sí, per fer això i poder fer feina d’aquesta manera, els mestres necessiten aprendre moltes coses i necessiten, com a punt principal, tenir ganes de treballar d’aquesta manera, que com he dit abans, és per un bé per als infants.

diumenge, 6 d’octubre del 2013

WEB 2.0


Com han anat canviant les noves tecnologies en pocs anys eh? Els més joves ens he manat adaptant, perquè com ens diuen ja pertanyem a una nova generació, anomenada de moltes maneres: la generació de les tecnologies, i ara també, després d’haver llegit el llibre, sé que ens anomenen la generació Einstein. I jo, personalment, no considero que siguem els millors,
vist està que els infants més joves ja en saben molt més que nosaltres.

Jo veig que a les persones que més els hi costa és a les persones més majors, aquelles persones que quan varen néixer quasi no tenien ni televisió, i tot i així, hi ha gent que fent un gran esforç han aconseguit dominar les noves tecnologies.

Aquest món, el de les noves tecnologies, és un món en constant canvi, i poso un exemple: el meu mòbil és un iphone, i cada cert temps rebo un missatge que em comunica que tenc que fer una actualització del mòbil, que ja hi ha un nou software millorat, i una vegada actualitzat el mòbil jo com a usuària m’he de adaptar i aprendre a emprar el mòbil amb les seves noves modificacions. Doncs, per això, considero molt necessari que els mestres, tant joves com més majors, facin una formació continua per a poder adaptar-se a aquests nous canvis que es van provocant a les noves tecnologies.

En el meu cas, soc una persona que m’agrada molt llegir, puc llegir uns 15-20 llibres anuals, i sempre m’havia agradat més el format llibre que altra cosa, però, un dia em varen regalar un e-book, i partir d’aquí, l’empro molt més que els llibres, ja que m’és més còmode d’emprar, més barato i a més fàcil de transportar. Per jo, aquest canvi de mentalitat, de llibre a e-book significa un pas endavant, i cap a la ment oberta de les noves tecnologies.

Si realment ens informem, ens agrada i hi arribem a entendre, les noves tecnologies, poden ser un gran recurs per a nosaltres, tant com a mestres, tant com a mares i tant com a professionals.